استانداردهایی که برای طراحی کلینیک فیزیوتراپی لازم است

شاید بد نباشد بدانید که جهت معرفی استانداردهای لازم در طراحی کلینیک حداقل اندازه مورد نیاز بیان می شود. بنابراین نباید اندازه مورد نظر از این مقدار کمتر باشد. در طراحی کلینیک فیزیوتراپی فضای فیزیکی مفید 80 مترمربع و ارتفاع از کف تا سقف 270 سانتی متر است.

جنس کابین ها و دیوارها باید قابل شستشو باشند. دیوار کابین ها باید در فاصله 15 تا 20 سانتی متر از سطح زمین قرار بگیرند.

نکات مهم در مورد استفاده از ابزارآلات مدرن

لازم به ذکر است که در طراحی کلینیک فیزیوتراپی نباید از سقف کاذب و یا هر گونه آویز ثابت استفاده کرد. هر فضا باید قرنیز مناسب با حداقل ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر داشته باشد. بد نیست بدانید که در هر مرکز فیزیوتراپی حداقل 3 کابین الکتروتراپی وجود دارد.

تخت های مراکز فیزیوتراپی باید از جنس مرغوب و در ارتفاع و عرض مناسب ساخته شوند. در صورتی که تخت ها فلزی باشند باید پایه های آن کفی عایق پلاستیکی داشته باشد.

رعایت اصولی سطح های شیب دار در کلینیک فیزیوتراپی

سطح شیب دار باید با شیب مناسب 7 درصد و آج دار ایجاد گردد. همچنین بهتر است در طول میانی سطح شیب دار امکان پله گزاری فراهم شود. ذکر این موضوع خارج از لطف نیست که ترولی دستگاه ها و تجهیزات باید مستحکم و چرخ دار باشند.

مرکز فیزیوتراپی باید مجهز به کلید محافظت از برق گرفتگی باشد. از کف پوش غیر صیقلی برای جلوگیری از سر خوردن بیماران استفاده شود. هر قسمت مرکز فیزیوتراپی باید از سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه مناسب برخوردار باشد.

اتاق تراپیست باید مجهز به عایق صوتی گردد.




ضوابط طراحی کلینیک فیزیوتراپی توسط طرح و طب

اولین قدم برای طراحی کلینیک فیزیوتراپی این است که ابتدا یک قالب بصری ایجاد می شود. سپس اهداف مشخصی از قبیل حداکثر استفاده از فضای موجود، فضای داخلی مناسب جهت تردد بسیار راحت و روان افراد در نهایت ایجاد فضایی کارآمد برای کارکنان در طراحی این مرکز رعایت رعایت خواهد شد.

به کارگیری استاندارد های طراحی مرکز فیزیوتراپی از قبیل متراژ مورد نیاز هر فضا، تجهیزات مورد نیاز، استفاده صحیح از کوچکترین موقعیت مکانی، رعایت ایمنی و استاندارد وسایل هر فضا باعث ایجاد فضایی بسیار مناسب جهت بهبود سلامت و بهزیستی افراد می شود.

به ریز فضاهای کلینیک فیزیوتراپی دقت کنید!

در طراحی مرکز فیزیوتراپی و طراحی آزمایشگاه با توجه اینکه اجزاء مختلفی دارد باید براساس شرایط خاصی آن فضاها را جدا و کنار یکدیگر قرار داد. سه نوع فضا اعم از فضاهای عمومی، فضاهای پشتیبانی و فضاهای عملیات تخصصی در طراحی کلینیک فیزیوتراپی وجود دارد. هر کدام از این فضاها به ریز فضاهایی تقسیم می شود.

ریز فضاهای عمومی شامل ورودی، انتظار بیماران، پذیرش، صندوق، رییس، بایگانی و دفتر، سرویس و حمام بیماران، سرویس های کارکنان، تی شویی، تعویض لباس پرسنل، آبدارخانه، اتاق استراحت شیفت پرسنل می باشد.

tarhoteb group



black lines

download catalog

black lines

طراحی کابین بندی قسمت بیماران

در طراحی کابین بندی قسمت بیماران باید عمل جداسازی فضاها انجام شود. برای خانم ها و آقایان فضاها توسط پرده ضخیم و یا پاتریشن از یکدیگر مجزا خواهند شد.

در هر فضا باید تخت، تجهیزات فیزیوتراپی و تجهیزات استریل مخصوص به خود قرار بگیرد.

طراحی پلان کانتر و سالن انتظار

شاید بد نباشد بدانید که سالن انتظار بیماران جزء فضای پشتیبانی فیزیوتراپی است. به عبارتی فضای پشتیبانی شامل سالن انتظار بیماران، پذیرش و اطاق مخصوص پرسنل می باشد که باهم باید حداقل 70 متر مربع باشد. ما تمامی این موارد را در زمان طراحی در نظر گرفته و خدماتی با کیفیت بسیار بالا را در اختیار شما مشتریان محترم قرار خواهیم داد.


black lines