اما بهترین رنگ برای دکور مطب زیبایی چیست؟
اکثر مراجعین مطب و کلینیک های زیبایی، خانم ها و قشر جوان هستند. کسانی که به زیبایی و سلامت پوست، مو و صورتشان اهمیت زیادی می دهند.
پس در دکور مطب زیبایی بهتر است از رنگ هایی مانند زرد یا بنفش استفاده کنیم. رنگ هایی که طول موج ایستایی ندارند و حسی از جوانی و حرکت می دهند. و البته در عین حال آرامش بخش و با نشاط هم هستند.
پیشنهاد ما به شما این است که یک یا دو رنگ را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید و در کنار آنها از رنگ سفید بهره بگیرید. رنگ سفید ویژگی های خاصی دارد که همین امر آن را مناسب همه سبک دکوراسیون می کند.
یکپارچگی، روشنی و پاکیزگی سه ویژگی اصلی رنگ سفید است که بسیار مناسب پروژه های درمانی و بهداشتی است. بزرگتر نشان دادن و پر نور تر شدن فضا نیز از دیگر ویژگی هایی هستند که از امتیازات رنگ سفید محسوب می شوند. اضافه بر اینها، رنگ سفید هماهنگی و هارمونی خوبی تقریبا با هر رنگ دیگری دارد.
زرد، نقره ای و طلایی، بنفش، سبز و آبی از دیگر رنگ هایی هستند که برای پالت رنگی طراحی داخلی کلینیک پوست و مو می توانیم از آنها استفاده کنیم.
به طور مثال، نقره و طلایی در کنار رنگ سفید، مناسب دکوراسیون های کلاسیک و نئوکلاسیک هستند و حس لاکچری و خاص بودن را به فضا می دهند. تونالیته رنگ آبی در کنار رنگ سفید نیز، حس فضایی مدرن و به روز بودن را در فضا ایجاد می کند.
رنگ دکوراسیون، تنها به رنگ دیوار ها و سقف و کف محدود نشده و شامل رنگ اشیا و وسایل، کمد و قفسه ها و حتی لباس و یونیفرم های پرسنل و پزشکان هم می شود.
رنگ لباس پزشک، می تواند یک رنگ مکمل نسبت به پالت رنگی فضا باشد. مثلا اگر فضای ما ترکیبی از دو رنگ سفید و سبز کمرنگ است، رنگ لباس پزشک می تواند سبز پر رنگ و یا حتی قرمز باشد. چرا که رنگ های قرمز و سبز نسبت به هم مکمل حساب شده و ترکیب بصری مناسبی با یکدیگر دارند.
رنگ لباس پرسنل نیز بسیار اهمیت دارد. هویت سازمانی یک مجموعه به طور کلی به مجموعه عواملی بستگی دارد که در کنار یکدیگر شخصیت آن مجموعه را می سازند. لباس پرسنل یک کلینیک، معرف شخصیت هویت و ساخته شدن برند آن کلینیک در ذهن مراجعین است. رنگ صورتی برای کلینیک هایی که اکثر مراجعین آنها خانم ها هستند، حسی از اطمینان و طراوت را ایجاد می کند. رنگ های سبز و آبی نیز مناسب کلینیک دندانپزشکی و فیزیوتراپی هستند.
گاهی هم می توانید از رنگ های خاص و منحصر به فرد تری برای شاخص تر شدن مجموعه خود استفاده کنید. به طور مثال زرشکی یا زرد رنگ های خاصی هستند که در فضاهایی که رنگ کمتری در دکور آنها استفاده شده، انتخاب مناسبی هستند و پویایی خاصی را وارد دکور مطب پوست و مو می کنند.
تابلو برای کلینیک زیبایی
یکی دیگر از نکاتی که باید در طراحی مطب و کلینیک زیبایی در نظر بگیریم، استفاده از تابلو، پوستر و وینیل است. پوستر دیواری، یکی از ترفندهای ارزان قیمت اما زیبایی است که در صورتی که درست و به جا انتخاب شود می تواند تاثیر زیادی در بالا بردن کیفیت فضای داخلی داشته باشد. از پوسترها معمولا در پشت تلوزیون و فضای انتظار و پذیرایی استفاده می کنیم.
در دیزاین کلینیک زیبایی می توانیم از پوسترها و تابلوهای متفاوتی استفاده کنیم. برخی از این تابلوهای می توانند موضوعات و تصاویری مربوط به پوست، سلامتی یا حتی کاشت مو داشته باشند. تصاویری که یادآور شادابی، طراوت و سلامتی باشند. همچنین نباید از نقش کلمات و جملات انگیزشی غافل شد که می توانند در قالب چاپ و وینیل بر روی شیشه یا دیوار چسبانده شوند. پوستر طبیعت نیز یکی دیگر از انواع پوستر است که مناسب فضاهای درمانی و کلینیک های زیبایی است. تصاویری که آرامش بخش و زیبا هستند.
علاوه بر پوسترها، تابلو و قاب عکس نیز، رویکرد دیگری هستند که به زیبایی فضا و ایجاد دکوراسیونی جذاب کمک می کنند. برای دکوراسیون مدرن، تابلوهای برجسته سه بعدی می توانند انتخاب مناسب و به روزی باشند. این مدل تابلوها، به شکل های گوناگونی در بازار موجود هستند و حتی بسته به خلاقیت شما می توانند به صورت خاص طراحی شوند.
تابلوهای سه بعدی سنتی، که مناسب فضاهایی با دکوراسیون ایرانی هستند و حس و حالی بومی به دکور مطب می دهند. تابلوهای چوبی و نقاشی نیز، از دیگر نمونه های تابلوهای سه بعدی هستند.
گاهی نیز به جای استفاده کردن از یک تابلوی بزرگ، از تابلوهای سه تکه استفاده می کنیم که در این صورت تصویر مدنظرمون، به سه قسمت تقسیم شده و روی سه تابلو قرار می گیرد. این سبک تابلوها با برند لوتوس سه تکه، طرفداران زیادی دارد.
بعضی از افراد هم دوست دارند، در دکوراسیون داخلی مطب پوست و مو ، فضاشون از وسایل و دکورهای شخصی تری استفاده کنند. مانند وسایل یا اشیایی که خودشون درست کرده اند. تابلو گل های برجسته، یکی از این مدل اشیای دکوری است. البته این مدل تابلو به شکل تجاری هم در بازار موجود است. مدل های پلی استری یا خمیر تکسچر به همراه گل برجسته طلایی یا نقره ای هم از دیگر انواع تابلوهای سه بعدی هستند.
قیمت این مدل تابلوها، بستگی به میزان جزییات و متریال به کار رفته در آنها دارد. اما در کل روشی نسبتا ارزان قیمت برای آراستن فضای داخلی هستند. نوع آخر تابلوها که با هم بررسی می کنیم، تابلوهای نقاشی مدرن هستند. این مدل تابلوها معمولا در ابعاد خیلی بزرگ، بر روی دیوار قرار می گیرند و چون از نظر بصری به اندازه کافی شلوغ و پرتاکید هستند، سایر دیوارهای فضای داخلی، خالی یا بسیار خلوت طراحی می شوند. موضوع این مدل نقاشی ها از سبک مینیمال و به طور مثال یک منظره برفی ساده شروع شده و به ترکیب بندی های پیچیده تر مانند تلفیق رنگ های مختلف با یک دیگر، می رسد.
اصول طراحی کلینیک زیبایی
سیرکولاسیون یا مسیر حرکتی، در طراحی کلینیک پوست و مو بسیار اهمیت دارد. مسیر حرکتی باید به گونه ای باشد که محرمیت لازم را برای پزشکان و همینطور بیماران حفظ کند و در عین حال بهترین دید و ساده ترین دسترسی را هم برای پزشک، نسبت به قسمت های مختلف مطب فراهم کند.
دسترسی فضاهای مختلف باید نسبت به عمومی یا خصوصی بودنشان طراحی شود. مثلا قسمت فضای انتظار، باید در مجاورت ورودی و همچنین نزدیک به قسمت پذیرش و رسپشن قرار داشته باشد. سرویس بهداشتی نیز مطلوب تر است که در قسمت فضای انتظار باشد تا مراجعین وارد قسمت های دیگر مطب یا کلینیک نشوند.
قرار دادن تلوزیون یا وسایل پذیرایی در قسمت فضای انتظار، راهکار خوبی برای کوتاه تر کردن زمان انتظار و همچنین سر گرم ساختن همراهان مراجعین است. نکته دیگر ایجاد فضاهای انتظار نیمه خصوصی است. ویژگی این فضاها این است که برای مراجعین بود و زمانی از آنها استفاده می شود که قسمتی از پروسه درمانی یا زیباسازی آغاز شده و نیاز است که مراجع کننده مدتی وقفه در مراحلش داشته باشد و به جای اینکه با صورت کرم زده جلوی سایرین بنشیند که ممکن سبب به وجود آمدن حس بدی در وی شود، در قسمت خصوصی تر، برای مرحله بعدی درمانش انتظار می کشد.
با توجه به مراجعین متعدد مراکز زیبایی، بهتر است که در قسمت پذیرش، جای دو نفر را تعبیه کنیم. تا با سرعت و کیفیت بهتری به مراجعین رسیدگی کنند. البته این تصمیم بستگی به متراژ فضا هم دارد.
کلینیک های زیبایی، پوست و مو اغلب به شکل یکپارچه طراحی می شوند اما گاهی مرکزی به شکل خاص روی یک مورد از آنها به شکل تخصصی کار می کند. مثلا ریزفضاهای کلینیک پوست و مو شامل اتاق عمل، کاشت مو، محل کوتاه کردن مو و سرویس های بهداشتی و اتاق پزشک می شوند. اما معمولا در کلینیک های زیبایی تمرکز اصلی بر روی اتاق های لیزر و جوان سازی است. به طور کلی فضاهای مورد نیاز کلینیک های زیبایی رو می تونیم شامل فضاهای زیر در نظر بگیریم:
- اتاق پزشک و مشاوره
- اتاق تزریق
- اتاق جراحی
- اتاق پوست
- اتاق استریلیزاسیون
- ماساژ و میکرودرم
- اشعه درمانی
- سالن انتظار
- آبدارخانه
- پذیرش
- انبار
- سرویس های بهداشتی
- تی شوی
- اتاق استراحت کارکنان
البته که هر کلینیک زیبایی بر حسب نوع و تخصص خدماتی که ارائه می دهند ریزفضاهایی بیشتر یا گاهی کمتر دارند. اتاق پزشک، سرویس های بهداشتی و فضای انتظار تقریبا در همه کلینیک ها در دسته فضاهای مشترک و لازم قرار می گیرد.
در دیزاین کلینیک زیبایی، دو قسمت اهمیت بیشتری دارند. قسمت اول، فضای انتظار است. این قسمت، اولین فضایی است که در معرض دید مراجعین قرار می گیرد. قسمت دیگر نیز کانتر یا میز رسپشن پذیرش است. این قسمت نیز معمولا در دید عموم بوده و پیشانی کار حساب می شود.
مبل کلینیک زیبایی
برای مبلمان فضای انتظار یا از نشیمن های نیکمتی استفاده می کنیم و یا مبلمانی. مدل نیکمتی به خاطر تعداد بیشتری فضای نشستن که ایجاد می کند و همینطور هزینه ساخت کمتر، خصوصا در سبک مدرن، به انتخاب اول ما تبدیل شده است اما نباید از یاد برد که در دکوراسیون مطب پوست و مو با سبک کلاسیک، عموما از مبل چستر یا کلاسیک استفاده می کنیم. مزیت نشیمن مبلمانی، در ایجاد حس فضایی اغلب جذاب تر و زیباتر نسبت به نشیمن نیمکتی است.
به طور کلی می توان گفت نشیمن نیکمتی، مناسب طراحی داخلی مطب های زیبایی است که مراجعین پرتعدادی دارند و همچنین برای دکوراسیون فضای خود، گرایش به طراحی مدرن دارند. نشیمن مبلمانی، انواع مختلفی دارد.
سه مدل مبل چستر، راحتی و کلاسیک بیشتر از سایر مدل های متنوعی که در بازار وجود دارد در طراحی کلینیک زیبایی استفاده می شوند:
مبل چستر: حس اصالت و سنگینی خاصی را به فضا می دهد.
مبل های راحتی: مناسب دکورهای مدرن بوده و حس راحتی و صمیمیت ایجاد می کنند.
مبل های کلاسیک: حس لاکچری و تجملی دارند که گاهی برای برندینگ و خاص کردن یک مطب یا کلینیک در دکور کلینیک زیبایی یا طراحی داخلی مطب پوست و مو استفاده می شوند. قیمت این مبل ها تبعا نسبت به مدل های قبلی بیشتر است.
فضاهای تخصصی کلینیک های زیبایی
اتاق معاینه و پزشک: فضایی که برای معاینه و ویزیت دکتر در نظر گرفته می شود. شامل مبلمانی جهت نشستن بیمارو همراهان است. گاهی شامل یک فضای شستشوی دست یا سرویس بهداشتی شخصی نیز می شود. محلی برای قرار دادن تخت جهت معاینه پزشک نیز ضروری است.
اتاق لیزر کرایو
در این روش لیزر، از دستگاه کوچکی استفاده می کنیم. پس نیاز به در نظر گرفتن فضای بزرگی نیست. و محلی برای در نظر گرفتن یک تخت پزشکی کافی است.
اتاق لیزر
شامل فضای دکوراتیوی برای یونیت ها و تخت های پزشکی می شود. نیاز به فضایی آرام و پریز های برق زیادی دارد.
اتاق نمونه برداری یا بیوسی
فضایی تمام استریل که با وسایل جراحی تجهیز می شود. قسمت دیگری که در دکوراسیون کلینیک پوست و مو اهمیت دارد استفاده از نور و نورپردازی فضای داخلی است. به جز نور طبیعی که از طریق پنجره و بازشوها تامین می شود نورهای مصنوعی در مدل های مختلف نیز استفاده می شوند تا روشنایی مطلوب و میزان نور لازم را برای فضای داخلی تامین کنند.
نورپردازی کلینیک پوست و مو
اولین نورپردازی که باهم بررسی می کنیم نورپردازی عمومی است. این مدل نور پردازی جهت فراهم کردن روشنایی کلی محیط استفاده می شود. این نور می تواند توسط لوستر، نورهای مخفی و هالوژن ها، آباژور و البته نور خورشید تامین شود. هر فضا بسته به میزان نیاز به نور و روشنایی از یک یا چند منبع نور عمومی تغذیه می شود.
نوع دیگر نورپردازی، موضعی یا وظیفه ای است. کاربرد این نور، همینطور که از اسمش هم پیدا است تامین روشنایی مورد نیاز برای انجام کاری به خصوص است. مثلا نور آویز بالای سر مریض جهت روشن کرد صورت یا سر وی به هنگام تزریق یا ترمیم. مثال ساده تر هم می تواند چراغ های رومیزی به هنگام مطالعه باشند.
نورپردازی تاکیدی: این مدل نورپردازی، برای تاکید روی یک شی یا عنصر خاص در دکوراسیون به کار می رود. مثلا گاهی برای جدا کردن یا تاکید بیشتر قاب عکس یا تابلوی روی دیوار، از این نورپردازی استفاده می کنیم. این نورپردازی به شکل متمرکز بوده و و به صورت نقطه ای، یک قسمت را روشن می کند. پروژکتور ها یا نورهای ریلی که در گالری ها استفاده می شوند، از شاخص ترین چراغ های این سبک نورپردازی هستند.
استفاده هوشمندانه دکوراتیو در دکوراسیون مطب زیبایی
آخرین مدل نورپردازی که با هم بررسی می کنیم، نورپردازی تزیینی یا دکوراتیو است. این مدل نورپردازی برای زیباسازی محیط به کار رفته و گاهی علاوه بر جنبه تزیینی، یکی از کارکردهای بالا را نیز دارد. مثلا می تواند همزمان تزیینی و تاکیدی باشد. نورپردازی دکوراتیو، بخشی از دکوراسیون است و گاهی زیبایی یا کاربرد یک کمد یا قفسه، با این نورها کامل می شود. نورهای دکوری معمولا شدت نوری بالایی ندارند و به همین دلیل کم مصرف هم هستند.
استفاده ای که از عناصر دکوراتیو می کنیم باید هوشمندانه و کاربردی باشد. تابلو ها و لوازم دکوراتیو باید مناسب با ابعاد و تزیینات فضا باشند. در دکوراسیون مطب زیبایی معمولا رنگ را به شکلی به کار می بریم که باعث به وجود آمدن حس آرامش و راحتی در مراجعین شود.
دیزاین ریز فضاهای کلینیک زیبایی لوکس
همانطور که خدمت شما عزیزان گفته شد که می خواهید طراحی داخل کلینیک پوست را انجام بدهید ، بهتر است به تمامی جزئیات نگاه کنید و با الهام گرفتن از طرح های جدید و روز بتوانید یک دیزاین خوب را پیاده سازی کنید ، یکی از نکاتی که باید هنگام طراحی هر کلینیک رعایت نمود ، توجه کردن به نورپردازی های مخفی در سقف میباشد . که بسیار میتواند تاثیر گذار باشد همچنین میتوانند تاثیر مستقیم بر ذهن بیمار داشته باشد . در ضمن برای اجرای یک طراحی بسیار مدرن باید از متریال باکیفیت و جذاب در سقف ها و دیوارها استفاده نمود.
چه کفپوشی در طراحی مطب زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد ؟
کفپوشی که در دکور مطب زیبایی استفاده می کنیم باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- دارای مقاومت بالا و دوام زیادی باشد.
- قابل شستشو و تمیز کردن باشد.
- ضد آب و مقاوم در برابر نفوذ آب باشد.
- روزنه و سوراخ نداشته باشد.
حالا باهم کفپوش های متداولی که در دکوراسیون کلینیک پوست، مو و زیبایی استفاده متداول هستند را بررسی می کنیم:
لمینت
به دلیل شباهتی که به چوب دارند، فضا را گرم و صمیمی می کنند و حس خوبی به فضا می بخشند. بر خلاف پارکت، در برابر رطوبت مقاوم هستند و قیمت نسبتا مناسبی هم دارند. اما مشکل اصلی آنها برای استفاده در دکور کلینیک پوست و مو، مقاومت نبودنشان در برابر شستشوی مداوم است. با توجه به حضور متعدد مراجعین و نیاز به تمیز کردن مداوم در طو روز، عمر این کفپوش ها کاهش پیدا کرده و به جز فضای انتظار، برای قسمت های درمانی توصیه نمی شود.
سرامیک
اقتصادی ترین کفپوش برای طراحی کلینیک ها، سرامیک است. تنوع مناسبی در طرح و نقش دارد و در برابر رطوبت و ضربه هم مقاوم هستند. قابلیت شستشوی مداوم را هم دارند. اما خوب از نظر زیبایی، قطعا به سنگ نمی رسند.
سنگ
مقاومت بالا در برابر حرارت و ضربه و نگهداری و شستشوی آسان در کنار زیبایی این متریال، سنگ را به بهترین و با کیفیت ترین متریال برای کفپوش مطب و کلینیک ها تبدیل می کند. سنگ ها جز لوکس ترین متریال ها محسوب شده و نصب آنها نیازمند مهارت بالایی می باشد.
اپوکسی
پوششی از جنس مواد پلیمری است که در چندین لایه مختلف اجرا می شوند. این پوشش، سطحی صاف و بدون درز در اختیار شما می گذارد. برای دکوراسیون مدرن مناسب است و در سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک هارمونی چندانی با سایر قسمت های دکوراسیون ندارد. این متریال نیز کفپوش مناسبی برای طراحی مطب پوست و مو و دیزاین کلینیک زیبایی است. از نقاط قوت این کفپوش باید به مقاومت بالا، تنوع رنگ زیاد و نظافت آسان اشاره کرد. دوام این کفپوش بستگی به کیفیت اپوکسی استفاده شده و نوع اجرای آن دارد.
پی وی سی
شبیه لمینیت هستند. اما بر خلاف لمینیت که چند لایه ام دی اف فشرده است، پی وی سی از چندین لایه پلاستیک انعطاف پذیر ساخته شده که در طرح های مختلف رنگی، طرح چوب، طرح سنگ و طرح پارکت در بازار موجود هستند.
استفاده از این کفپوش، در کلینیک و مطب ها آنچنان معمول نیست. البته باید به مزایای این کفپوش ها هم اشاره بکنیم. به دلیل اجرا با چسب، نصب و اجرای ساده ای دارند. مقاومت مناسبی در برابر آب دارند و انعطاف پذیر هستند. از نظر اقتصادی هم، جز کفپوش های کم هزینه محسوب می شوند.
در نهایت باید اضافه کنیم، انتخاب کفپوش مناسب، علاوه بر در نظر گرفتن نکات اقتصادی و اجرایی، باید هماهنگ و مکمل سبک طراحی و دکوراسیون کلینیک زیبایی یا پوست و مو باشد. مثلا برای دکور کلاسیک، سنگ یا سرامیک با تایل های بزرگ، انتخاب ارجح تری است. یا در مورد سبک مدرن، اپوکسی یا لمینیت گزینه های جذابی هستند.