طراحی دکوراسیون مطب قلب

نکات و کاربرد طراحی کلینیک قلب

منظور از طراحی دکوراسیون داخلی نحوه چیدمان و انتخاب مناسب وسایل قسمت‌های مختلف خانه یا محل کار است. امروزه باتوجه به جذابیت طراحی دکوراسیون علاوه بر منزل در محیط‌های کاری نیز کاربردهای فراوانی داشته و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. تصور بسیاری از افراد طراحی داخلی استفاده از سلیقه است، در حالی که این‌طور نیست و نکات بسیاری در این زمینه وجود دارد که اگر رعایت شوند، بهترین استفاده را از فضای منزل و چینش وسایل خواهید داشت.

یکی از مکان‌هایی که طراحی داخلی در آن بسیار پرکاربرد است مطب پزشکان بوده که ارتباط و دسترسی‌ها باید به طور هوشمندانه‌ای طراحی شوند. در دکوراسیون داخلی مطب قلب طراحی و معماری فضا باید بر روی آرامش و امنیت مراجعه‌کنندگان تأثیر داشته و فضایی دلنشین و عاری از استرس را برای آن‌ها فراهم کند. در ادامه به توضیح بیشتری در رابطه با نحوه طراحی داخلی مطب قلب، کاربرد، مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.

فضاهای مطب پزشک قلب برای طراحی دکوراسیون

به طور معمول سالن انتظار، بخش پذیرش، اتاق معاینه اصلی، اتاق الکترومیوگرافی، اتاق کاردیوگرافی، اتاق ورزش و سرویس بهداشتی برای سالمندان و معلولان از فضاهای مطب پزشک قلب به شمار می‌آیند که در طراحی دکوراسیون باید آن‌ها را در نظر گرفت.

پروژه های طراحی مطب قلب پزشکانی که طرح و طب با آنها همکاری داشته اند

  1. کلینیک قلب من – ستارخان
  2. مطب دکتر فراهانی – ملایر
  3. مطب دکتر صابری – گاندی

طراحی سالن انتظار

زمانی که بیمار وارد مطب می‌شود، اولین فضایی که مقابل دید او قرار دارد، سالن انتظار است. سالن انتظار مکانی بوده که بیمار بیشترین زمان را در آن می‌گذراند، بنابراین باید جذاب باشد و بیمار آرامش و راحتی را در این فضا احساس کند. استفاده از رنگ‌های شاد و مکمل هم و همچنین مبلمان راحت نیز گزینه مناسبی برای سالن انتظار است.

گل و گیاه

استفاده از گل‌ها و گیاهان سبز نیز تأثیر فوق‌العاده‌ای بر روی مراجعین می‌گذارد و فضایی آرامش‌بخش را برای آن‌ها می‌سازد. بنابراین در طراحی مطب قلب باید توجه ویژه‌ای به سالن انتظار داشت و محیطی مناسب را برای مراجعین و بیماران فراهم کرد.

طراحی دکوراسیون بخش پذیرش

در طراحی دکوراسیون مطب قلب، بخش پذیرش باید دارای ظاهر مناسب و استانداردهای لازم باشد تا فضایی را برای رفت و آمد پرسنل، محلی برای یادداشت کردن، سیستم‌های مربوطه، تکمیل کردن فرم‌ها و … داشته باشد. همچنین ارتفاع کانتر باید به گونه‌ای باشد تا مراجعین و پرسنل پذیرش بتوانند به خوبی با هم ارتباط گیرند.

طراحی دکوراسیون اتاق معاینه

یکی از بخش‌های اصلی که بیمار یا مراجعه‌کننده برای مشاوره و درمان خود به پزشک مراجعه می‌کند، اتاق معاینه پزشک است. این اتاق از اهمیت بالایی برخوردار بوده، بنابراین باید دارای فضایی گرم، مبلمان راحت، سیستم تهویه مطبوع باشد. استفاده از رنگ‌های گرم و گیاهان سبز فضای آرامش‌بخش و به دور از استرسی را برای بیمار در هنگام معاینه ایجاد می‌کند. بنابراین در طراحی کلینیک ، استانداردهای لازم در اتاق معاینه باید به صورت دقیق رعایت شود. در صورتی که اتاق معاینه دارای قسمت‌های مختلفی باشد، باید از دیوارهای کاذب عایق‌بندی ‌شده استفاده کرد تا قسمت‌ها از هم جدا و نوپردازی‌های متفاوتی با هم داشته باشند.

طراحی دکوراسیون اتاق کاردیوگرافی

در اتاق کاردیوگرافی، دریچه‌های قلب بررسی می‌شوند. دستگاه اکو، تخت بیمار، صندلی پزشک، ترالی، صندلی بیمار، فضای رخت‌کن و روشویی از وسایلی هستند که در این اتاق قرار دارند. بهتر است این اتاق جلوی دید نباشد و از رنگ‌های آرامش بخشی برای دیوارها استفاده شود. همچنین قرار گرفتن روشویی در رختکن نیز فضای مناسبی را در اتاق کاردیوگرافی ایجاد می‌کند.
اتاق الکترومیوگرافی یا نوار قلب

اتاق الکترومیوگرافی

در این اتاق نوار قلب از بیمار گرفته می‌شود. از وسایلی که در این اتاق قرار می‌گیرند می‌توان به دستگاه نوار قلب، تخت، ترالی، میز مخصوص، روشویی، صندلی بیمار، صندلی پزشک و فضای رخت‌کن اشاره کرد. مانند اتاق کاردیوگرافی، استفاده از رنگ ‌آبی آرامش‌بخش برای دیوارها فضایی آرامش بخشی را برای بیماران ایجاد می‌کند. بهتر است فضای اتاق الکترومیوگرافی و اتاق کاردیوگرافی از هم جدا باشد، بنابراین در طراحی دکوراسیون کلینیک قلب باید به این نکته توجه کرد.

طراحی دکوراسیون اتاق ورزش

اتاق ورزش یکی از فضاهای مهم کلینیک‌های قلب بوده که طراحی داخلی این اتاق نیز دارای اهمیت بالایی است. به طور معمول طراحی و چیدمان این اتاق به گونه‌ای انجام می‌شود که ارتباط مستقیم و نزدیکی بین اتاق اصلی پزشک و اتاق ورزش برقرار شود. استفاده از رنگ‌ها با توجه به وسایلی که در این اتاق وجود دارد و با توجه به فضای مطب می‌تواند هارمونی جذابی را ایجاد کند. تردمیل یکی از وسایل ورزشی است که معمولا در این اتاق قرار دارد، نوع قرار دادن تردمیل اتاق ورزش در طراحی داخلی مطب قلب باید به گونه‌ای باشد که بتوان ارتباط بصری مناسبی را ایجاد کرد. به عنوان مثال اگر اتاق دارای پنجره باشد، چینش تردمیل رو به پنجره باعث ارتباط بصری مناسبی با محیط بیرون می‌شود. همچنین کمد دیواری برای تعویض لباس نیز باید در موقعیت مناسبی در این فضا قرار گیرد.

رعایت اصول معماری در طراحی مطب قلب

به طور کلی در طراحی دکوراسیون مطب قلب باید نکات و استانداردهایی را رعایت کرد تا محیطی آرامش بخشی برای بیماران فراهم شود. اصول دکور مطب قلب به شرح زیر است:

  • بهتر است ظاهر فضای داخلی آرام و گرم باشد.
  • استفاده از عایق صوتی در معماری فضای داخلی یکی از مواردی است که باید در طراحی مطب کلینیک قلب رعایت شود.
  • فضای مطب قلب باید از دمای مطلوب و مناسبی در تمام فصول برخوردار باشد.
  • فضاهای ورودی اصلی و بخش پذیرش باید دکور استاندارد و دلپذیری داشته باشند.
  • تناسب استفاده از رنگ در مبلمان، دیوارها و سایر اجزا مطب قلب باید رعایت شود.
  • کیفیت هوای داخلی مطب باید مطلوب باشد تا از شیوع بیمارهایی مانند عفونت جلوگیری شود.
  • چینش مبلمان، میز، ابزارهای دکوراتیو و سایر وسایل باید به صورت استاندارد انجام شوند.
  • برای افزایش کیفیت محیط درمانی در مطب قلب استفاده از هنر در دکوراسیون داخلی در بخش‌های ترکیبی گزینه مناسبی است.
  • رنگ‌های به کار برده در کلینیک‌های قلب باید آرامش داخلی، دلنشین و حتی موجب انگیزه شود.
  • استفاده از مصالح باید به گونه‌ای باشد تا مکان‌هایی با حریم خصوصی مطلوب را ایجاد کند.

استفاده از فضای سبز

همان‌طور که گفته شد استفاده از گل‌ها و گیاهان سبز فضای مطلوب و سالمی را برای بیماران ایجاد می‌کند. در کلینیک‌های قلب استفاده از فضای سبز علاوه بر ایجاد حس نشاط و زندگی در بیماران موجب روحیه بخشی آن‌ها نیز می‌شود و استرس و احساسات منفی را از آن‌ها دور می‌کند. همچنین به کار بردن گلدان‌های زیبا و جذاب، دکوری منحصر به فرد را در اتاق‌های کلینیک قلب ایجاد کرده و می‌تواند روش خوبی برای افزایش آرامش و روحیه باشد؛ بنابراین در طراحی کلینیک قلب استفاده از گیاهان و ایجاد فضای سبز، دارای اهمیت بوده و محیطی آرامش بخشی را برای بیماران فراهم می‌کند.

ایجاد محیطی دلنشین و فضای آرام با استفاده از طراحی داخلی مطب قلب!

امروزه طراحی دکوراسیون داخلی چه در فضای منزل و محل کار مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. افراد سعی می‌کنند با چیدن وسایل، از فضا به درستی استفاده کرده و محیطی ساده، دلنشین و به دور از شلوغی داشته باشند. در محیط‌ها و مکان‌های کاری نیز طراحی داخلی و دکوراسیون از اهمیت بالایی برخوردار است، به خصوص اگر محیط درمانی باشد.

در فضاهای درمانی برای اینکه مراجعه کنندگان در فضای عاری از استرسی و شلوغی قرار گیرند، با استفاده از طراحی داخلی می‌توان برای آن‌ها فضای آرام، دلچسب و دلنشینی ایجاد کرد. استفاده از رنگ‌های شاد که فضایی مفرح ایجاد می‌کند نیز کمک‌کننده خواهد بود. در طراحی دکوراسیون مطب قلب نیز توجه به جزئیات طراحی و استفاده از طراحی مدرن می‌توان محیطی جذاب، آرامش‌بخش و زیبایی را برای مراجعه‌کنندگان در نظر گرفت.